För dig som är chef

Som chef har du en spännande och rolig men också utsatt position. Vi hjälper dig i din roll.

Att vara chef

Rådgivning för chefer

Här finner du förmåner som är framtagna för dig som är chefsmedlem.

Chefsrådgivning och förhandlingshjälp

Vi ger dig råd i din roll som chef och anställd. Vi har stor erfarenhet från såväl små som stora företag. Kontakta vår medlemsjour så hjälper vi dig.

Granskning av VD-avtal

Arbetar du som verkställande direktör omfattas du inte av Lag (1982:80) om anställningsskydd (LAS). Det är därför extra viktigt att du ser till att du har ett bra anställningsskydd. Tag kontakt med vår medlemsjour så hjälper vi dig att gå igenom ditt anställningsavtal.

Din roll som chef

Drygt en tredjedel av Civilekonomernas medlemmar har någon form av chefsbefattning. Som chef har du ansvar för ditt verksamhetsområde och för att se till att verksamheten når sina ekonomiska och kvalitativa mål.

Dina hundra första dagar ...

Boken "Dina hundra första dagar som chef" är skriven av Anders Kinding och Civilekonomerna har tillsammans med Jusek och Sveriges Ingenjörer anpassat den till våra medlemsgrupper.

Berätta för oss att du är chef!

Anmäl dig på "Min Sida" under "Arbetsplats" så får du vårt chefsbrev och missar inga inbjudningar.

Logga in på Min Sida

Karriärtjänster för chefer

Vi hjälper dig att nå längre. Använd dina förmåner som chef.

Excecutive CV-granskning

För dig som är högre chef eller VD så erbjuder vi en executive CV-coach via vår partner Newstart. Samtliga coacher har själva arbetat som chefer och har lång erfarenhet från både coachning och rekrytering av just chefer.

Chefsseminarier

Besök gärna ett av våra seminarier för chefer. Här tar vi upp ämnen som exempelvis hur det är att vara ny som chef. Kolla in aktuella föreläsningar och anmäl dig via Kalendariet.

Kompetensutveckling

Hitta rätt kompetensutveckling både för dig och dina medarbetare via vår partner utbildning.se

Chefsnätverk

Som chef är man ofta ensam i sin roll. Vi hjälper dig att komma i kontakt med andra chefer via våra nätverk.

Har du balans i livet?

I vår guide ger vi dig som är chef tips och råd kring hälsa och balans i yrkeslivet. Både i din roll som anställd och som ledare.

Ladda ner guiden här!

Stöd i chefsrollen

Rekrytera personal?

Rekryteringsskolan består av sju filmer får du lära dig allt från betydelsen av att skapa en genomtänkt kravprofil till hur du ska tänka när det gäller referenser.

Jämställt ledarskap

Att vara chef innebär både större inflytande och högre lön. Därför är det ett stort jämställdhetsproblem att kvinnorna är underrepresenterade på chefspositioner bland ekonomer. Här kan du läsa mer om jämställdhet och ekonomer.

Hjälp att sätta lön

Som lönesättande chef har du ett viktigt uppdrag. Här har vi samlat tips och råd för dig inför lönesamtalen med dina medarbetare.

Civilekonomerna arbetar aktivt för ett mer jämställt arbetsliv

Vill du få tips på vad du som chef kan göra?

Ja, ge mig tips!

Artiklar om ledarskap från tidningen Civilekonomen

Som medlem ingår en prenumeration på vårt karriärmagasin Civilekonomen. Här hittar du några spännande artiklar från tidningen om just chefer och ledarskap.

"Sportiga chefer: nej tack till överviktiga" - Philip Wallin

Sportiga chefer riskerar att skapa en exkluderande företagskultur där bara de som tränar passar in. Det visar en företagsekonomisk avhandling.

"Så får du respekt som ny chef" - Malin Trossing

Som ny chef är jag rädd att verka osäker. Hur ska jag agera för att visa pondus, seriositet och få respekt?

"Medarbetarna kan inte glömma förre chefen" - Patrick Grimlund

Coachen Patrick Grimlund svarar på en fråga om hur jag som chef bör agera för att underlägga omställningen till en ny chef.

"Så hittar du ditt ledarskap" - Torbjörn Askman

Att vara ny i rollen som chef och samtidigt vara ledare kan vara en svår ekvation. För att lyckas behöver du både en inre kompass och ett tydligt uppdrag. Det menar Lotta Fogel, utbildare och coach i chef- och ledarskap.